Coaching

Du filtrerer dine oplevelser gennem en række personlige filtre, og skaber derved din helt egen indre virkelighed. Din mentale sundhed handler i høj grad om din evne til at skelne mellem din indre virkelighed og din ydre virkelighed.

Omdrejningspunktet for min coaching er, at ingen situation har betydning i sig selv. Betydningen og meningen opstår i det forhold, du skaber til situationen - den indre virkelighed du skaber. Således er dine tanker, følelsesmæssige tilstande, fysiologi og adfærd bestemt af, hvordan du forholder dig til det, du oplever lige nu, har oplevet i fortiden eller tror du kommer til at opleve i fremtiden. 

Som årene går bliver du excellent til at ordne dine indre billeder, lyde, kropsfornemmelser og din indre dialog ud fra bestemte forprogrammerede strategier. En væsentlig del af arbejdet i coachingen er, at omdefinere disse programmer efter behov.

Ofte er problemer styret af følelsesmæssige tilstande, og problemerne er synlige i din adfærd, fysiologi og kommunikation, mens vejen til løsning af problemerne går gennem din selvopfattelse, dine værdier og overbevisninger. Derfor er mit fokus på, at understøtte disse områder i coachsamtalerne.

Det samme gør sig gældende ved coaching af teams. Eksempelvis ligger konflikter næsten altid i relationerne, de styres af følelsesmæssige tilstande og ses gennem adfærd, fysiologi og kommunikation (eller mangel på samme), mens løsningen ligger i at finde fælles forståelse, målsætninger, hensigter, værdier og overbevisninger.

jpcoaching_penrose_stairs.gif

Har du svært ved at komme videre? Coaching kan være din sikre og trygge vej til positive forandringer.


Der har aldrig været to meninger, så lidt som to hår eller to korn, der var ens. Deres mest universelle egenskab er forskelligheden.
- Michel de Montaigne (tilhørte det jødiske mindretal i Frankrig)